Terrazzogulve er et hit på danske badeværelser, og vi forstår godt den store begejstring. Med terrazzo får man en unik, særlig og nærmest sydlandsk stil, samtidig med at man får et utroligt holdbart gulv, som vil holde mange årtier frem.

Så hvis du er i tvivl om, hvorvidt et terrazzogulv kan bruges på badeværelset, er svaret et klart og rungende “JA!”.

Det unikke, hårdføre og smukke materiale kan nærmest ikke slides op, og derfor vil du altså ikke fortryde at vælge et terrazzogulv på badeværelset.

Læs med herunder og bliv klogere på, præcis hvorfor terrazzo er et godt valg til badeværelset, samt hvordan man bibeholder det unikke og flotte udseende bedst muligt.

Derfor er et terrazzogulv velegnet til badeværelset

Terrazzogulve er kort fortalt velegnet til badeværelset, grundet de egenskaber denne gulvtype besidder. Herunder gennemgår vi fire af de væsentligste fordele ved at vælge et terrazzogulv på badeværelset.

  • Hårdført og med lang holdbarhed

Først og fremmest er terrazzo et utroligt hårdført materiale, der har en lang holdbarhed og levetid. Materialet, der stammer fra Venedig i Italien, består af marmorskærver blandet med bindemiddel (ofte hvid, grå eller indfarvet cement). Den kombination er utroligt holdbar og slidstærk, og derfor vil et terrazzogulv give glæde mange årtier ud i fremtiden. I dag kan man eksempelvis stadig se, at mange af de terrazzogulve, der blev støbt i 60’erne, stadig står knivskarpt. Det er simpelthen nærmest umuligt at slide op. Så vælger du et terrazzogulv på badeværelset, skal du altså ikke tænke på at udskifte det lige foreløbigt.

  • Ingen fuger eller revner hvor der kan samle sig fugt og snavs

Når et terrazzogulv støbes, får man et helt tæt gulv uden fuger eller revner. At der ingen fuger eller revner er, betyder, at der ikke er nogle steder, hvor der kan samle sig snavs og fugtighed. Efter det er støbt, vil det også blive slebet, hvorefter det vil fremstå helt glat og smudsafvisende.

  • Et hav af mulighed for personlig og unik styling af terrazzogulvet

Vil du gerne have et helt personligt udtryk på badeværelset, er et terrazzogulv også et godt valg. Når man får støbt et terrazzogulv, har man nemlig selv stor indflydelse på det endelige udtryk, som gulvet ender med at få. Derfor kan man ‘style’ gulvet på næsten præcis den facon, man ønsker.

  • Et godt økonomisk valg set over tid

Vælger du et terrazzogulv til dit badeværelse, vil det ganske givet være en smule dyrere at lægge end andre typer af gulve. Til gengæld vil det set med det lange perspektiv være et godt økonomisk valg grundet terrazzos lange levetid. Det er ikke usædvanligt, at et terrazzogulv holder mere end 100 år med ordentlig vedligeholdelse. Derfor vil investeringen over tid være bedre end et umiddelbart billigere materiale, som så til gengæld ville skulle udskiftes før.

terrazzogulv på badeværelset

Bliver et terrazzogulv glat, når det er vådt?

Et terrazzogulv kan i princippet godt blive glat, hvis man ikke er opmærksom og påpasselig, når man etablerer gulvet. Når vi støber terrazzogulve på badeværelser, sørger vi selvfølgelig for, at det ikke sker.

Nøglen til et skridsikkert terrazzogulv på badeværelset ligger gemt i valget af forsegling, når selve terrazzo-materialet er lagt. Her findes der nemlig flere forskellige slags, og hos Københavns Terrazzo sørger vi selvfølgelig for at anvende en forsegling specielt udviklet til badeværelser, så du er helt sikker på at få en skridsikker overflade.

Skal vi støbe terrazzogulvet på dit badeværelse?

Hvis du overvejer at få et terrazzogulv på badeværelset, hjælper vi hellere end gerne hos Københavns Terrazzo. Vi arbejder eksklusivt med terrazzo, og vores personale er specialuddannede og med mange års erfaring.

Vi har en høj faglig stolthed og lægger altid vores hjerte i de projekter, vi udfører. Vi brænder for at levere et perfekt resultat, som vores kunder elsker. Heldigvis fortæller vores kunders anmeldelser på Trustpilot, at vi gør noget rigtigt.

Læs mere om støbning af terrazzogulve her

Rengøring og vedligeholdelse er vigtigt for at opretholde det flotte udseende

Vil du gerne opretholde terrazzogulvets flotte og unikke udseende, er det vigtigt, du passer ordentligt på det. Det betyder blandt andet, at du skal sørge for ordentlig rengøring og vedligeholdelse.

Eksempelvis skal du være opmærksom på, at du aldrig skal bruge syreholdige rengøringsprodukter – såsom kalkfjerner – på dit terrazzogulv. Da terrazzo er marmor- og cementbaseret, tåler det simpelthen ikke denne typer rengøringsprodukter.

Til hverdags-rengøringen bør du derfor nøjes med sæbespåner opløst i varmt vand, hvilket fint bør kunne sørge for et smukt og rent gulv.

Trænger terrazzogulvet til en større rengøring eller slibning, kan vi også tage hånd om dette hos Københavns Terrazzo. Vi laver altid en individuel vurdering af, om jeres gulv kan nøjes med en dybderensning, eller om det kræver en reel afslibning.

Afslibning vil være nødvendig, hvis terrazzoen er blevet beskadiget, eller kalken har sat sig dybt. Dette kan være, hvis gulvet eksempelvis er blevet fejlbehandlet med kalkfjerner og andre skrappe rengøringsmidler, eller skaden ikke er blevet taget hånd om over flere år.