terrazzofliser eller støbt terrazzogulv?

Ønsker man et gulv af terrazzo, står man overfor valget mellem et gulv af terrazzo-fliser eller et støbt terrazzogulv. Terrazzo-fliser er skåret ud af en større blok af terrazzo, hvorpå det lægges på et eksisterende gulv, mens et støbt terrazzogulv er én enkelt sammenhængende blok, der er støbt direkte på det underliggende gulv.

Herunder vil vi gennemgå de væsentligste forskelle mellem de to valgmuligheder samt forklare, hvorfor vi mener, at et støbt terrazzogulv er det bedste valg.

Men først lidt om terrazzo som materiale. For terrazzo har en ganske bemærkelsesværdig fortid, der kan spores tilbage til det antikke Egypten, omend den terrazzo, vi bruger i dag, stammer fra Venedig i Italien. Det siges, at terrazzo oprindeligt blev brugt som en budgetvenlig måde at dække gulve på, men i dag har det udviklet sig til en efterspurgt og populær gulvtype takket være dets styrke, elegance og alsidighed.

Faktisk kan man med rette sige, at terrazzo er mere end bare et gulv; det er en kunstform. Det består af en blanding af marmor, granit eller andre sten og cement, der er støbt sammen til en jævn og glat overflade. 

Terrazzo er tilgængelig i mange forskellige farver og mønstre, hvilket giver et væld af muligheder for dem, der ønsker at bringe liv til deres hjem med et gulv af terrazzo. Samtidig er det også en af de mest holdbare gulvtyper, da det er modstandsdygtigt over for slid og ridser, hvilket også er en af grundene til den store popularitet, terrazzogulve oplever.

Fordele og ulemper ved terrazzo-fliser og støbte terrazzogulve

Terrazzo-fliser og støbte terrazzogulve er begge utroligt populære løsninger, når der skal lægges gulve i Danmark, og har selvfølgelig hver især deres unikke egenskaber og fordele. Herunder gennemgår vi de væsentligste fordele og ulemper, der er ved hver løsning.

Fordele og ulemper ved terrazzo-fliser

Fordele:

 • Unikt og imponerende udseende
 • Billigere end et støbt terrazzogulv
 • Mulighed for at vælge mellem forskellige materialer og farve

Ulemper:

 • Skrøbelige og kan løsne sig med tiden
 • Synlige samlinger mellem fliserne
 • Svære at vedligeholde og renholde

Fordele og ulemper ved et støbt terrazzogulv

Fordele:

 • Stærkt og holdbart
 • Ensartet overflade uden synlige samlinger
 • Mulighed for at opnå en unik, skræddersyet overflade
 • Nemmere at vedligeholde og renholde

Ulemper:

 • Kan være dyrere end terrazzofliser
 • Kræver specialistviden at lægge et støbt terrazzogulv

Men hvad skal man så vælge?

Når det kommer til valget mellem terrazzo-fliser og støbt terrazzogulv, bør du overveje både fordele og ulemper ved hver løsning, samt hvad der umiddelbart passer bedst til din situation.

Terrazzo-fliserne er umiddelbart et attraktivt valg, primært grundet deres lidt lavere prispunkt, men omvendt byder fliserne også på en række begrænsninger, herunder skrøbelighed og risiko for at løsne sig, som kan føre til problemer i fremtiden

På den anden side har støbte terrazzogulve en ensartet overflade, der både er stærk og holdbar. De er også nemmere at vedligeholde og kan formes og skræddersyes efter dine specifikke behov og ønsker. Selvom det umiddelbart er en smule dyrere end terrazzo-fliser, mener vi, at det er den ekstra investering værd. Et støbt terrazzogulv i høj kvalitet kan faktisk holde i over 100 år, hvis man passer ordentligt på det. Så selvom det måske kan virke dyrt i betalings-øjeblikket, er investeringen over tid ikke så stor.

Alt i alt mener vi hos Københavns Terrazzo, at et støbt terrazzogulv er at foretrække fremfor et gulv lagt med terrazzo-fliser. Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du er blevet fristet af idéen om at få støbt et terrazzogulv. Vi har mange års erfaring og kan helt sikkert også hjælpe dig.
Du kan se vores referencer her eller kigge på Trustpilot, hvor vores kunder belønner os med en score på 4,7/5.